Grønt er godt

Hvorfor skal man spise så mange grøntsager?

Godt spørgsmål..

Grønt er godt, det har jeg i hvert fald fået banket ind i hovedet hele min barndom. Spis masser af grøntsager, det er vigtigt for din krop, sagde min mor til mig gang på gang. Og det pligtopfyldende barn skovler i sig med grøntsager. Men hvorfor egentlig? Jeg synes der er flere gode ting ved grøntsager, og jeg har givet 2 eksempler nedenfor, som jeg finder som nogle af det bedste ved grøntsager:

  1. De indeholder store mængder vand, og hjælper dig dermed med at få masser af væske.
  2. De er ofte lave på kalorier pr. 100 gram, og du kan derfor spise flere af dem, inden du rammer en kalorietop, end du kan med f.eks. animalske produkter.

Det er nok de to effekter jeg holder mest af ved at spise grøntsager. Der er selvfølgelig en masse andre gode ting også, men hvis man fokusere meget på sin kost og træning, måske i forbindelse med et vægttab, eller bare en generel livsstils ændring, er overstående to fantastiske egenskaber grønsager besidder.

Er du lidt snack sulten eller keder kæben sig bare lidt, er grøntsager også en super fødevare. Den vil hurtigt fylde din mavesæk op, men giver dig langt fra så stort et kalorie optag som sukker eller fedt ville gøre det. Dermed ikke sagt at der ikke er plads til de to andre ting, for det mener jeg der er, disse bør blot indtages lidt mere med måde end grøntsagerne, da de hurtigere vil bevæge sig op på et stort kalorieindtag uden at give en større mæthedsfornemmelse, særligt er sukker en fælde her.

Så ja, jeg spiser rigtig mange grøntsager, jeg er faktisk helt vild med gulerødder bare for at give et eksempel. Hvis jeg bliver snacksulten i løbet af eftermiddagen, er det altså ofte gulerods posen, jeg stikker fingerne i. Nogle dage er det dog ikke helt nok for mig, og jeg tænker, en del af jer vil kunne nikke genkendene til den følelse. Jeg mangler stadig noget sødt.. Hvis det er tilfældet, så tager jeg gerne et stykke frugt også eller 1-2 stykker mørk chokolade, men aldrig før jeg har spist et par gulerødder, så jeg har fået taget toppen af min sult og kun mangler det søde. 

For mig er grøntsager altså ikke kun godt, fordi de er sunde for en hel masse ting i kroppen, men de er altså også rigtig gode til at snacke uden at give dårlig samvittighed. Der er f.eks. kun 15 kalorier i 100 gram agurk. Så jeg snacker altså stadig, men jeg tænker over hvad jeg snacker, det kalder jeg for sund balance.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *