Kerneknækbrød

Kerner har altid været noget der for mit vedkommende er lækkert, sundt og mættende. Derfor er hjemmelavet kerneknækbrød en genial opfindelse, hvis man bliver lidt sulten op af formiddagen eller hen ad eftermiddagen. Det gode ved hjemmelavede opskrifter er, at man altid kan variere dem og tilføje nye smage eller ingredienser, hvis man har lyst. Derfor er denne opskrift også blot et godt udgangspunkt og en god bund, og så er det ellers bare frit for fantasien, at tilføje det man tror kunne være lækkert.

Ca. 20 stk. knækbrød

Grundformen

  • 2 dl femkornsblanding
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl quinua el. chiafrø
  • 3 1/2 dl speltmel
  • 2 dl vand
  • 1 dl kokosolie
  •  1 1/2 tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver

Ideer til smagsvarianter

  1. Kanel og kardemomme
  2. Mandler og hasselnødder
  3. Timian og ekstra salt
  4. Rosmarin og ekstra salt

Masser af muligheder for at gøre sine krækbrød lige som man kan lide dem, det er bare at prøve sig frem!

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen.
  2. Fordel dejen mellem to stykker bagepapir og rul den tynd og flad med en kagerulle.
  3. Pil det øverste lag bagepapir af og skær dejen i 20 ca. lige store stykker.
  4. Bag dejen ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. til dejen er gylden og sprød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *