HIIT

HIIT – High Intensity Træning 

..et bredt fænomen som jeg tænker, de fleste af jer vil kunne nikke genkendende til. Selve konceptet er bygget op om en kort trænings session, hvor man giver den alt hvad man overhovedet kan og derefter er helt færdig. Grunden til at jeg synes at HIIT er super fedt, er at det er en træning man næsten altid kan nå og stadig få en masse ud af. Et godt HIIT program for mit vedkommende kunne sagtens se sådan ud:

  • 30 x box squat
  • 30 x jumping squat
  • 30 x walking lunges
  • 30 x burbies
  • 30 x dødløft
  • 30 x vip ups (mavebøjning)
  • 30 x rygbøjninger
  • 30 x bent over row
  • 30 x mountain climbers
  • 30 x sprællemænd

 

Følgende laves 2 runder med 2 min. pause mellem. Det gælder så selvfølgelig om at lave de to runder så hurtigt som muligt, og jeg vil gerne love, at gør man det, vil man være godt brugt efterfølgende, ligegyldig hvilken grundform man har. Så hvis jeg en dag har lyst til at give den maks gas og virkelig knokle igennem, synes jeg, at HIIT er super fedt. HIIT træning kan være mange andre trænings former end den jeg har skitseret herover, som er en smule Crossfit præget også. Det handler egentlig blot om at presse kroppen makimalt i korte intervaller. Derfor er tabata også en super god måde at lave HIIT træning på. For et eksempel herpå, se da mit indlæg TABATA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *