TABATA

5,4,3,2,1 work!

Tabata kan spænde over mange trænings-øvelser og -koncepter. Det der i højeste grad kendetegner tabata er, at man arbejder et antal sekunder og holder derefter et antal sekunders pause, hvorefter man arbejder igen. Det kan være 20 sekunders arbejde, 10 sekunders pause. Eller det kan være 45 sekunders arbejde, 10 sekunders pause. Et minuts arbejde, 20 sekunders pause osv. Det der er vigtigst er, at man giver den fuld gas når man arbejder, og derefter holder helt pause og lader op til det næste træningsryk.
Personligt kan jeg godt lide at lave tabata i intervallerne 45 sekunders arbejde, 10 sekunders pause. Jeg har opstillet en tabata herunder, som jeg selv er meget begejstret for, da jeg føler, jeg virkelig får rykket igennem på den halve time jeg træner.

TABATA: 45 sekunders arbejde, 10 sekunders pause.

Runde 1: Følgende øvelser laves to gange

 • Englehop
 • Mountain climbers
 • Push ups
 • Sprællemænd

Runde 2: Følgende øvelser laves to gange

 • Burbee’s
 • Sit ups
 • Jumping squat
 • Walking lunges

Runde 3: Følgende øvelser laves to gange

 • Høje knæløftninger
 • Mavebøjninger
 • Rygbøjninger
 • Spurt på stedet

Jeg vil altid anbefale, at man laver noget let opvarmning, inden man kaster sig over sådan et træningspas, det gør jeg selv. Jeg tager gerne 10-15 min. på en crosstrainer, motionscykel, løbebånd eller lignende inden jeg går i gang. Så samlet ender det for mit vedkommende ofte på et træningspas mellem 45-60 min., hvilket jeg finder ganske passende og overskueligt i en hverdag som min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *