En god bund

Havregrød

Morgenmaden er ifølge mange, og også ifølge mig, det vigtigste måltid på dagen. Det er her du ligger bunden, stilen og udgangspunktet for en god dag. Derfor mener jeg, at en god og sund morgenmad bør indeholde både protein, kulhydrat, fedt samt smagene surt, sødt og salt så alle ens sanser bliver påvirket. Det er nemlig bl.a. også med til at forbygge snacktrangen der typisk melder sig hen på eftermiddagen. Derfor kunne mit bud på en god morgenmad, som den faktisk tit ser ud hjemme hos mig, være således:

1 potion:

 • 1/2 dl havregryn
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk salt
 • 2 dl vand
 • 1 dl skyr neutral
 • 1 tsk lakridspulver
  • 1 stor tsk peauntbutter
  • 1 æble eller 1 banan

 

 1. Kog den 1/2 dl havregryn til havregrød med 2 dl vand samt salt, kanel og kardemomme.
 2. Skær æblet i tern og put i grøden når den begynder at koge. Kog grøden ca. 3 min.
 3. Bland skyr og lakridspulver sammen og hæld det op i tallerken.
 4. Hæld havregrøden med æble i den anden halvdel af tallerkenen.
 5. Kom til sidst peanutbutter ovenpå grøden.

Har du valgt en banan istedet så kog blot grøden og skær bananen på samtidig med peanutbutteren. Ønsker du ikke at æblet bliver blødt, kan du gøre som på billedet her og først komme det på grøden til slut.

Jeg synes det smager helt vildt godt, og jeg kan også holde mig kørende helt til middag på sådan en portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *