Søndag Morgen

Bagerens rundstykker er ikke et forkert valg

Søndag morgen med fornuft og stadig noget andet end hverdagens traver. Noget man kan tage med ind på sengen og hygge med, som også føles som lidt selvforkælelse uden egentlig at være noget i nærheden af forkert. Det er overhovedet ikke svært at finde faktisk. Det kræver heller ikke nogle strikse forbud eller at du dropper rundstykkerne nede fra bageren. Det handler blot om, at det ikke er hverdag. At du søndag morgen kører til bageren vælter ikke din sundhed, det nærmere plejer din mentale sundhed og det er jo plus på sundhedskontoen. Derfor kunne en søndags morgenmad sagtens se sådan her ud:

  • 1 rundstykke efter eget valg
  • 1 skive skiveskåret ost
  • 1 tsk peanutbutter
  • 1 stk frugt
  • 1 – 2 kopper sort kaffe eller the

og så selfølgelig masser af vand til. Med sådan en morgenmad har du nemlig fået både kulhydrater, protein og fedt samt sødt, salt og surt. Dermed er du altså godt dækket ind med det sunde på trods af at du har afviget fra normen. Det er klart at der er en grund til at man ikke bør lave sådan en morgenmad til hverdag, da det hvide brød og osten indeholder flere tomme kalorier og er knap så ernærringsmæssige gode som havregrynen eller skyern, men den vælter altså langt fra budgettet, så hop du blot under dynen med overstående på tallerken og nyd din søndag, for den er noget ganske særligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *